KFUM-Spejderne Søndersø

KFUM-Spejderne Søndersø

Dit udeliv på Nordfyn

Livebagning på facebook

8. maj 2020 · Nyheder · Skrevet af andreassonderso

Her under nedlukningen af Danmark, og vores spejdergruppe, har vi valgt at livestreame vores helt egen kagebagning på facebook.

Du kan være med


Alle kan være med. Om du er spejder eller ej. Det eneste du skal gøre er at købe ingredienserne ind til på tirsdag, hvor vi sender fra.

Du skal være klar kl 18:00 til ca kl 19:00 på vores facebook. Så kan du lege med og ender selv med en selvsmagende æbelkage. Du kan allerede nu gå ind og synes godt om facebooksiden, så får du besked lige så snart vi sender live!

Se hvordan du gør, og hvad du skal bruge af ingredienser neden under her, så er du klar!

Vi ses!

Opskrift

Skøn æblekage med vanilje
Opskrift til 8 pers (Så der nok til hele familen 😉 )
Det skal du bruge:

  • æbler 1 kg, faste
  • smør 60 g
  • honning 50 g
  • smør 250 g, blødt
  • flormelis 250 g
  • vanilje 1 stang
  • æg 4
  • hvedemel 250 g
  • bagepulver 2 tsk.
  • salt ½ tsk.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Smør og strø mel i en kageform, stil den i køleskabet.
  2. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i skiver på 2 cm. Lad dem tage farve på en pande med 60 g smør. Tilsæt honning, og lad blandingen karamellisere til en lys brun farve. Hæld æblerne i et fad, og lad dem afkøle.
  3. Kom 250 g blødt smør i en skål sammen med flormelis, og pisk massen luftig. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og tilsæt dem. Kom æggene i et ad gangen, og pisk godt.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver og salt ned i en skål over ægge-smør-blandingen. Bland det hurtigt sammen. Tilsæt ganske forsigtigt de karamelliserede æbler, og vend dem i blandingen.
  5. Tag den smurte kageform ud af køleskabet, og hæld dejen i den. Stil dejen i nederst i ovnen, og lad den bage i ca. 50 minutter, eller indtil kagen er fast og har taget farve. Hvis overfladen bliver for mørk, inden bagetiden er ovre, så dæk overfladen med et stykke stanniol.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den stå i mindst 10 minutter i formen, før den vendes ud på en bagerist for at afkøle.