KFUM-Spejderne Søndersø

KFUM-Spejderne Søndersø

Dit udeliv på Nordfyn

Det nye halvår

7. januar 2018 · Nyheder · Skrevet af kfumsonderso

 

Et nyt år

Det første vi, som ledere i KFUM-Spejderne Søndersø, tænker på i det nye år er halvårsprogammet. Programmet indholder hvad de har i vente af nye mærker og hvad de kan glæde sig til når spejderuniformen og tørklædet er taget på.

 

 

Fionia Distriktsturnering

I år er det vores tur til at afholde distriktsturnering for bæver/ulve/junior. En turnering hvor alle KFUM-Spejderne fra Fionia Distrikt mødes og dyster i  diverse spejderfærdigheder. Det er alt lige fra at lave et bål, og få flammerne til at brænde en snor over i 50cm højde, til GPS-orientering. At gennemføre en opgave perfekt vil give topkarakter, men hele opgaven bliver vurderet på to punkt. produktet og samarbejdet. Derfor hvis samarbejdet ikke er tilfredsstillende i spejderpatruljen, vil hele opgaven få en mellem karakter, selvom produktet er uden fejl.
Patruljen er en vigtig ting ved at være spejder, og stammer helt tilbage til spejderbevægelsen oprindelse. Spejdermetoden, som ses i billedet til højre, er et redskab vi bruger i korpset. Det er med til at fastholde, hvad det vil sige at være spejder.

 

 

 

 

 

 

 

DM

En anden turnering vi også har i KFUM-Spejderne er DM i Spejder. Polarrævene fra Verninge er tidligere vinder af DM i Spejder og viser på fornemmeste vis, hvordan man bygger en platform på ingen tid. Ser videoen her. Dm i Spejder bliver afholdt hvert andet år.

 

 

Nye mærker

Som spejder har vi vores kendte mærke-ordning. Knivmærket, pioneringsmærket, stifindermærket og følge-gammel-dame-over-vejen-mærket. Det sidste findes dog ikke 😉 Mærkerne blev i sommers udvidet med Paletten. Hvor de traditionelle mærker er færdighedsmærker, altså mærker hvor spejderen lærer en specifik ting, fx. knivmærket, (lær at håndter en kniv), er Paletten kompetencemærker.  Fx det at kunne lede, at lede nogen. Derudover er de uofficielle mærker også kommer på banen, så som Shorty-, snorky- og sheltymærke mm. Fx kræver snorky-mærket, at du sover 365 dage i telt, før du må sy det på uniformen.

Alle vores officielle mærker kan du finde her.

 

Bliv spejder

Vil du være spejder? Du er altid velkommen.
Vi er der hver tirsdag fra 17:00-19:00. På Nordmarksvej 6. (Ved siden af Søndersø Skolen)
Bliv spejder

 

Tags: , , , , , , , , ,